skotrend.se

Bra skor inom vården

Hem > Bra skor inom vården

Bra skor inom vården

Bra skor inom vården är viktigt för att undvika smärta och skada i fötterna och hälarna, så se till att skaffa ett ergonomiskt par! På den här sidan får du tips om var du kan hitta bra skor och skoskydd, och svar på varför det här är så viktigt. Du får även tips på hur du kan hitta vårdjobb.

Varför är det viktigt med bra skor för vårdpersonal?

Alla behöver vi bra skor – men det är särskilt viktigt med bra skor för vårdpersonal då det är ett yrke som innebär att du står och går mycket på hårda golv. Har du då inte bra och ergonomiska skor är det dina fötter och hälar som tar stryk, vilket också kan leda till höft-, knä- och ryggsmärtor.

Arbetsskor inom vården – Hitta återförsäljare

Letar du efter bra arbetsskor inom vården? Här kan du läsa några tips om bra återförsäljare som erbjuder ergonomiska och sköna skor som passar bra till dig som jobbar inom vården.

Vårdväskan

Vårdväskan är en återförsäljare som sedan starten 2011 har arbetat med att ta fram produkter som passar till just vårdpersonal samt de som studerar till att arbeta inom vården. I detta ingår ett stort utbud av olika typer av skor som är utformade för ergonomi och för stående och gående arbete – bland annat sandaler, sneakers, mjuka tofflor, och diskreta vårdskor. Det går också att hitta skor utformade för att vara lätta att tvätta, och som därmed är bra när hygien är särskilt viktigt.

Shoemed

Shoemed grundades 2010, och fokuserar helt på skor och tillbehör som passar arbete inom en mängd olika yrkesgrupper. Bland dessa ingår ett stort antal skor lämpade för arbete i vården, som passar bra för dig som står eller går mycket i jobbet. Dessa är till stor del antingen sandaler eller tofflor, och finns i många modeller och färger, men du kan också hitta snörskor. De erbjuder även ett antal modeller som är tvättbara upp till 30, 40 eller 90 grader.

Jobi

Jobi är en återförsäljare som har varit verksam sedan 1985, och som fokuserar på arbetsskor av olika typer och för olika yrkesgrupper. De utmärker sig genom att arbeta utan några mellanhänder – deras skor skickas till dem från fabriker i Europa, och säljs direkt till kunder. Bland skor för vårdpersonal finns främst sandaler, som också erbjuds i skinnfri modell lämplig för veganer och i modell gjord på polyestergarn återvunnit från skräp. För den som vill prova först erbjuder de skovisning på plats.

Minfot

Minfot grundades 2011, och har ett fokus på ergonomiska, praktiska och sköna skor utformade för att du ska kunna stå upp länga utan smärta eller ömhet, som inte enbart inkluderar arbetsskor. De har dock också ett utbud av skor som är särskilt lämpliga för personal inom vård och omsorg, som inkluderar såväl sneakers som sandaler och tofflor, varav många kommer från märkena Bagheera och Crocs. De säljer också tillbehör som stödstrumpor, skoinlägg, och produkter för skovård – samt fotvårdsprodukter som fotfilar och fotbad.

Använd rätt skoskydd för optimal hygien

Att använda skoskydd är en bra metod för att inte dra in grus och smuts utifrån. Inom vården rekommenderas att skaffa bra sådana för personal och besökare att använda. Se till att även ha desinfektion till hands att använda i samband med att du tar av dig skydden, för bästa möjliga hygien.

Att jobba inom vården

Att jobba inom vården innebär att du jobbar mycket med människor, och ofta träffar dem när de är i svåra situationer. Det är något som kan vara krävande, men också mycket givande i och med den skillnad du gör för patienter. Inom vården finns en rad olika yrken. Nedan hittar du exempel på vanliga yrkestitlar.

Exempel på yrkestitlar

  • Undersköterska
  • Sjuksköterska
  • Barnmorska
  • Läkare
  • Sjukgymnast
  • Tandläkare
  • Personlig assistent
  • Enhetschef

Sök jobb inom vården

För dig som söker jobb inom vården finns det flera vägar att nå fram på – inte bara genom svar på jobbannons eller via kontakter, utan du kan också använda bemanningsföretag.

Bemanningsföretag inom vården

Det finns fler sätt att få jobb än kontakter och jobbannonser – en metod som är effektiv är att använda sig av bemanningsföretag inom vården. Hos Bonliva kan du enkelt och smidigt registrera dig som konsult och sedan ta dig an uppdrag inom din nisch där behovet finns. Det innebär mycket frihet, då du kan göra uppdrag som konsult på heltid, men också kan välja att ha det vid sidan om ditt vanliga jobb.

Undersökterskejobb

Om du letar efter ett jobb som undersköterska och inte själv vill behöva sålla bland annonser på en mängd olika generella jobbsidor kan det vara en bra idé att besöka Uskjobb.se. De annonserar undersköterskejobb runt om i hela Sverige. Du kan enkelt filtrera baserat på stad eller län, och spara jobb du tycker verkar intressanta till en lista efter hand som du går genom jobben. Sidan vänder sig till jobbsökande i hela Sverige, och har också information om lönestatistik.

Utbildning inom vården

Det finns en mängd olika utbildningar du kan gå för att få jobb inom vården, som varierar mycket beroende på vilken yrkesinriktning du väljer. En del är längre, en del kortare. Att studera till läkare eller tandläkare kräver flera års studier, medan det tar mindre tid att utbilda sig till exempelvis sjuksköterska eller tandsköterska. Många vårdutbildningar går att utföra helt eller delvis på distans. Det finns goda jobbmöjligheter i och med nuvarande och förväntad framtida brist på personal, vilket gör det till en attraktiv utbildning för många. Läs mer och hitta en passande vårdutbildning hos Studentum.