skotrend.se

Personliga smycken till henne

Hem > Personliga smycken till henne

Personliga smycken till henne

Letar du efter smycken för dam men är osäker på vad du ska välja eller vilka valmöjligheter som finns? Oavsett om det är till dig själv, en familjemedlem, en vän, eller till en partner, ger vi dig här några bra tips på olika typer av fina och personliga smycken till henne.

Diamantring – dam

En diamantring för dam är ett klassiskt smycke, som inte bar ser vackert ut, utan också har ett starkt symboliskt värde. De finns i flera olika utformningar – både enklare ringar med en eller några stycken mindre stenar, och lyxigare ringar med en större och mer iögonfallande sten.

Smycke med gravering

Ett smycke med gravering känns mer personligt och betydelsefullt, och är därför ett bra val för dig som letar efter något att ge bort i present. Det är vanligt att få namn, initialer eller något datum graverat, men det är också många som väljer att gravera betydelsefulla fraser eller ord.

Är du på jakt efter ett smycke med gravering kan du besöka Guldfynd. Den vanligaste formen av smycke med gravering som de säljer är förlovningsringar, men de utför gravering även av deras klockor, armband, halsband, ringar och andra smycken. Du kan välja bland tre olika typsnitt, och utöver alfabetet och siffror kan du också få ett antal symboler graverade.

Halsband med stjärntecken

Även om inte alla tror på astrologi och stjärntecken kan det ändå vara roligt att få ett personligt halsband med stjärntecken. Dessa finns i flera olika varianter, som visualiserar stjärntecknet på olika sätt. En del smycken har en enkel bild av det stjärntecknet det representerar, andra har en exempelvis en bild av själva konstellationen av stjärnor. Det enda du behöver veta för att hitta rätt stjärntecken är personens födelsedag, då detta är vad som bestämmer vilket stjärntecken är.

Berlock med bokstav

En berlock med bokstav är också en bra presentidé. Det vanligaste är att ge bort en berlock med den första bokstaven i bärarens namn, men det är också vanligt att stava ut ett ord eller något liknande som betyder något för bäraren med hjälp av flera berlocker. Se dock till att säkerställa at bäraren har en halsbandskedja eller ett armband som de kan hänga berlockerna på.

Vänskapshalsband

Ett vänskapssmycke är en kul och fin gåva att ge till någon eller några som du bryr dig mycket om. Oftast kommer dessa i form av ett halsband vars motiv är delat i två eller fler delar, vilket på ett fint sätt symboliserar ert vänskapsband. Ett mycket vanligt motiv är ett hjärta, men det förekommer också vänskapshalsband med till exempel pusselbitar, eller med andra motiv som hör ihop på något sätt som en sol och en måne eller yin och yang.

Personligt smyckeskrin

Känner du någon som tycker om smycken och redan har flera? Då kan det vara en bra idé att ge dem ett personligt smyckeskrin att förvara sina smycken i, som håller dem rena och fina längre innan de behöver putsas. Precis som med smycken och klockor går det att gravera in valfri egen text i en del smyckeskrin. Det vanligaste alternativet är personens namn, men du kan så klart själv välja något annat som har betydelse för dig och den du ger bort skrinet till.