Strumpor för dina sommarfötter

Sommaren är här. Med den följer varmare väder och ett lättare, somrigt mode. Hur härligt är inte det! Ett plagg som vi använder annorlunda på sommaren jämfört med under resten av året är definitivt strumporna.

Dels bär vi andra typer av skor sommartid, som skapar andra behov, och dels gör värmen att många av oss väljer att avstå från strumpor, och gå barfota i skorna. Det finns dock tillfällen även under sommaren då strumpor fortfarande fyller sin uppgift. Men det gäller att välja rätt, för att inte kompromissa med varken komfort eller stilfaktor. Här följer några exempel på hur du kan tänka.

Olika typer av funktion

Träningsstrumpor behövs året runt och särskilt sommartid kan det vara bra med ett extra par, för att känna sig fräsch under passen. På sommaren reser många av oss mycket, vilket också gör att vi kan behöva stöd-/kompressionsstrumpor att ha på sig under en längre resa med flyg eller tåg.

Det kan låta lite omodernt men gör mycket för din komfort när du anländer. Under sommarmånaderna kan ben och fötter ibland svullna upp av det varma vädret. Då är det behagligt att bära strumpor med en mjukare resår, för att undvika tryck. Av detta och mycket mer hittar du ett bra urval online, hos Strumpis.se.

En osynlig detalj

På sommaren i synnerhet får vi användning för fotstrumpor, som enbart täcker själva foten och blir osynliga i ett par lågskor. Detta är en av de svåraste modellerna när det gäller att hitta en bra passform, där strumpan sitter stilla utan att kanten syns.

Samtidigt kan det kännas fräschare att ha en strumpa i skon, särskilt ute på stan eller om du ska hem till någon på besök. Ett alternativ är att istället bära en iögonfallande mönstrad eller färgglad strumpa, som verkligen syns, och göra den till en designaccessoar. Det senare fungerar ofta bättre till långbyxor än tillsammans med shorts.

 

Comments are closed.