Skoskydd för dig som arbetar inom vården

Jobbar du inom vården så vet du att det finns en hel del hygienrutiner du behöver förhålla dig till. Det gäller både inom hälso- och sjukvård samt tandvård och omsorg. Då är det viktigt att utrustning och kläder håller hög kvalitet så att den skyddar både dig och patienterna.

Ta en titt här för förslag på produkter.

Engångsprodukter i plast

Plast är ett bra material som gör stor nytta inom vården. Bland annat klarar den höga hygienkrav. Samtidigt innebär dagens produktion och användning av plast stor miljöpåverkan. Här kan vården bidra genom att bland annat öka plaståtervinningen och byta till flergångsprodukter där det är möjligt.

Olika typer av skoskydd

Poängen med skoskydd är att skydda golven från vatten och smuts när du går inomhus med dina utomhusskor. Behöver du dessutom kunna hålla värmen om fötterna kan du få skydden fodrade. Är det halt inne finns de även med halkskydd och går du i fuktiga miljöer kan du välja höga, vätsketäta alternativ.

Miljövänligt alternativ

När det gäller just skoskydd är det svårt att hitta ett material som har samma fördelar som plast. Dock finns skoskydd som är tillverkade i bioplast, vilket är ett sockerrörsbaserat material. Skydden är 100 % återvinningsbara och är därmed ett klart bättre miljöval.

Comments are closed.