Vinterskor

När vintern kommer och knackar på dörren bemöts den olika av olika människor. De flesta känner nog någon som älskar eller hatar vintern, men båda av dem behöver förr eller senare köpa ett par nya vinterskor.

4173033-frozen-baby-s-shoe

När man köper ett par nya vinterskor är det viktigt att man tänker på ett par saker: höjd, bekvämlighet, och pris.

Höjd

Höjden på skon kanske känns som en självklarhet för de flesta, många har nog sin favorithöjd på vinterskor och köper kanske till och med skor med samma höjd varje gång det är dags att byta ut vinterskorna. Vilken höjd man behöver kan, till att börja med, bero på var det är man bor. Mängden snö man måste handskas med på vintern varierar trots allt beroende på hur långt söderut eller norrut man bor, och hur mycket man egentligen vistas utomhus i sin vardag. En högre vintersko kan ses som något av ett försiktighetsåtgärd för de som bor längre norrut, vare sig de är ute ofta eller inte.

Bekvämlighet

Det finns naturligtvis moderiktiga vinterskor precis som alla andra typer av skor, och det går att hitta skor som är finare än vad de är bekväma om man vill. Men en bekväm sko är något alla borde tänka på först, och vikten av det blir bara större om man går omkring mycket i dem under dagen. Se till att tårna kan röra sig ganska fritt när skorna är på, annars kan de bli stela och börja värka. Skorna bör även sitta bra mot hälen, om hälen rör sig mycket upp och ned längst insidan när du går, kan det leda till skavsår.

Pris

Skor, precis som allt annat, kommer i en stor variation av prisklasser, men billiga skor är mer troligt att inte vara väldigt ergonomiska och kan därför leda till fotbesvär. Ett bra alternativ är naturligtvis att leta skoreor, och man behöver faktiskt inte jaga runt på stan för att hitta en skobutik som råkar ha rea.