Vårens coolaste sneakers

Våren är här och det har blivit dags att införskaffa årets absolut viktigaste accessoar – ett par nya sneakers. Det är inte mycket som slår känslan när man efter en lång kall vinter äntligen kan glida fram i ett par fräscha nya sneakers igen. Säkrare vårtecken får man leta efter.

Men vilken typ av sko ska man då välja i år? På tidningen Metro kan du ta del av tips inför vår- och sommarsäsongen 2015.

Trender

Coola skorDet är några trender som gör sig extra gällande under den här våren och sommaren. Löparskorna hör nu mer inte enbart hemma i löpspåret. De färgglada, extra stötdämpande skorna har nu klivit fram som ett populärt alternativ även i vardagen. Kombinationen av estetik och komfort är helt klart ett vinnande koncept som är här för att stanna. Om den sportiga stilen inte är något för dig funkar det lika bra med ett par lyxiga designdojjor. Många av de stora internationella modehusen har hakat på sneakerstrenden och lanserar nu en kollektion med eleganta och lyxiga sneakers varje år. I år domineras färgskalan av vinrött, svart och blått. Är du ute efter något mer klassiskt är det bara att vända blickarna mot de, nu mer ikoniska, tennisskorna. Ett par stilrena Stan Smith från Adidas eller vita Reebok Classic fungerar självklart lika bra som vanligt. Vissa saker går nämligen aldrig ur tiden och kan därför heller aldrig bli fel. Skorna passar lika bra till en lite mer dressad look som till jeans och T-shirt. Ett hett tips är att kolla på nätet efter den modell du bestämt dig för. Där kan man ofta hitta de skor man söker till ett betydligt billigare pris än i butikerna. Kolla till exempel in nätbutiken Sport och Fritid som specialiserar sig på sportiga kläder och skor. Här finns ett stort utbud av sneakers från de flesta stora märkena i alla möjliga modeller och färger.

Känner du att du fortfarande är i valet och kvalet? Här kommer mer sneakers- influerad inspiration från Plazas modebloggare Johan Magnusson.

Comments are closed.