Träningsskor

Att träna och vara aktiv har fantastiskt många positiva hälsoeffekter och det är ingen tvekan om att man bör röra på sig så mycket som möjligt för att må bra och leva ett långt och lyckligt liv. När man tränar bör man dock se till att man har bra skor då det kan både förebygga skador och göra att man känner sig mer bekväm och tillfreds med att träna. Känner man sig bekväm med sin träning, innebär det naturligtvis att man gör det oftare.

Det finns många olika typer av träningsskor att välja mellan och det är bra att välja rätt för både sin egen sport och sina egna preferenser. För längre löpning är ett par bra löparskor viktiga och här finns det väldigt många val att göra. På senare år har barfotalöpning blivit väldigt populärt och det är något som kan förhöja upplevelsen, men som tyvärr har visat sig ge en större skaderisk om man inte är försiktig och långsamt vänjer sin kropp vid den ökade belastning som kroppen får av att inte ha den dämpning som ett par bra löparskor ger. För de flesta motionärerna är det alltså lämpligast med ett par dämpade löparskor och man kan välja mer eller mindre lutning på skorna. På Länna Sport erbjuds ett stort utbud av träningsskor av olika märken och med olika dämpning och lutning. Länna Sport har både en fysisk butik i Länna och en internetbutik med snabb leveranstid. Dessutom är frakten gratis.

Även vandringsskor finns det många olika typer av och här är det bekvämligheten som är viktigast. Läs på om skorna innan du handlar för att se vilka som rekommenderas. Vissa är mer eller mindre vattentäta, medan andra är tunga och stabila och andra lätta, men ömtåliga. Fotbollsskor kommer i nya modeller hela tiden och även här finns det flera alternativ att välja mellan och det viktigaste är att man har skor som passar en själv och sin spelstil.

För den som funderar på att börja cykelträna är det värt att veta att man även kan skaffa speciella cykelskor. Det som skiljer dessa från mängden är att de kan ”fästas” i pedalen. Detta kanske låter som en skrämmande tanke och det krävs en viss vaneperiod, men det låter en trampa mycket mer effektivt och skon kan lossas från pedalen genom att man vrider hälen utåt. En annan sak som skiljer dem från många andra träningsskor är att de har en styvare sula. Detta vore inte en fördel för en löpare men för en cyklist betyder det faktiskt att man inte tröttnar i fötterna lika snabbt. Praktiskt taget alla cyklister håller nog med om att när man väl vänjer sig vid att använda riktiga cykelskor kommer man aldrig vilja gå tillbaka till vanliga skor igen.