Skor och skovård

shoes

Istället för att köpa billiga skor för 199 kronor, sparar du i slutändan mer pengar när du köper ett dyrare par i bättre kvalité. Du slipper ha en stående kostnad på 199 kronor två-tre gånger varje år och du slipper skavsår och ont i fötterna tack vare dåligt stöd. 

Finskor

Alla ska ha ett par finskor i sin garderob. Är man noggrann med sin skötsel kan skorna hålla i ett årtionde. Man kan exempelvis köpa skoblock som man stoppar i skorna när de inte används. De kan används för att skorna ska hålla rätt form och för att töja ut ett par skor som känns lite för små. Skolyx har flera varianter, till och med block för att stödja höga stövlar.

Finskor ska även behandlas med skokräm eller någon form av puts, gärna inför varje användning så de ser helt nya och fräscha ut. Man kan köpa skokräm i de flesta skobutiker, eller beställa lite lyxigare och mer hållbara varianter från nätbutiker.

Vandringskängor

Om man ska vara ute i skog och mark kommer fötterna att få ta största smällen: det kan vara kallt, blött och lerigt. Den bästa början är att köpa ett par rejäla kängor som tål att vara ute i naturen. Och sedan ska man behandla dessa med vax ungefär en gång per år. Även saker som skosnörena ska man se över. Om snörena slits väldigt mycket kan de gå av och då blir det plötsligt väldigt besvärligt att gå omkring i skogen eller på fjället.