Matcha utefter skorna

Om du är mest nöjd med dina skor är det dem du ska utgå efter när du ska skapa en stilig, tuff, gullig eller läcker outfit. 

Mannens läderskor

leather shoes style fashion_402941773Ett par blanka, slanka läderskor är nästan en grundläggande del av en stilig outfit. Ett par läderskor passar i flera sammanhang: de går att använda på bröllopet, begravningen, den fina middagen, en kväll på dansgolvet eller under en arbetsdag på kontoret.

Just nu är den självklara accessoarer en snygg fluga. Det finns de som du kan knyta själv eller färdigknutna som fäst med kardborrband baktill. Flugan ger ett modernt intryck, efter att ha varit ”gammalmodig” under många år.

Tillsammans med detta behöver mannen en välstruken skjorta. Tänk på kontraster. Om flugan är mörk, ska skjortan vara ljus och tvärtom. Fundera också vilken typ av frisyr som passar med din huvudform och även utstyrseln. Om du har möjlighet att förändra, kan det vara en av de mer slående inslagen. Rufsigt och wetlook passar bra till mer avslappnade sammanhang och till de finare middagarna kan du kontrollera håret med vax och göra en snygg bakåtstrykning.

Kvinnans höga klackskor

high heeled shoes fashion shoes_553991035Den klassiska klackskon för kvinnan har en smal klack, möjligen ett band runt fotleden för att hålla skon på plats och en smal, front som nästan är triangelformad. Denna typ av sko passar bäst till mjukare och tunnare tyger. Var inte rädd att visa benen, täck inte över dina vackra skor med långklänningar eller bootcut-jeans. Om du inte gillar dina ben eller vill inte visa så mycket av fötterna kan du använda mörka, ogenomskinliga strumpbyxor.

Lägg till simpla smycken till din outfit för att få den där klassiska looken. En längre, ren silverkedja runt halsen och ett tunt armband i samma material fyller ut en svart klänning med enkla snitt. Om du väljer ett färgstarkare och mer utmanande plagg kan du låta plagget tala för sig själv och undvika alltför mycket smyckning. Du vill inte att utstyrseln ska framstå som grötig.

Comments are closed.