Mannens basgarderob av skor

En bra basgarderob kan förbereda en för alla möjliga slags situationer och se till att man alltid kan vara förberedd på vad än både naturen och livet kan kasta ens väg. Här tar vi en titt på vad mannen ska tänka på vad gäller sin skogarderob.

En basgarderob är precis vad det låter som: en bas att utgå från. Detta betyder att vi kommer att titta på det mest grundläggande och flexibla alternativ. Att sedan fylla ut garderoben med fler skor kan självfallet vara en bra idé. Det finns ju trots allt mängder av snygga alternativ där ute.

Svarta skinnskor

Ett par klassiska svarta skinnskor är några av de mer mångsidiga finskorna man kan hitta. Så fort det är en lite mer formell tillställning på schemat kan man i regel få dessa skor att passa in. Åtminstone om man bär mörka kläder. Till ljusa kläder är det smart att ha ett par andra sko redo.

Bruna mockaskor

Ett par bruna mockaskor är ett utmärkt val när man väljer lite ljusare kläder för mindre formella tillfällen. Mockaskor har ett rykte om sig att inte tåla något vad väta heter, men så länge man bara skyddar dem på rätt sätt är det inga problem att välja mockaskorna även under höst eller vinter.

Brouges (svarta eller bruna)

Ett par brouges är också en mycket bra val för en basgarderob. Frågan om bruna eller svarta kan lämnas upp till var och en att svara på. Bruna kanske många känner är ett mer klassiskt val, men har man mycket kläder som passar ihop med svarta skor kan det vara det bättre valet.

Sneakers

Men självfallet går vi inte alltid omkring i finskor. Alla behöver därför även ett par sneakers i garderoben och igen är färgen lite upp till hur ens garderob annars ser ut. Ett par vita är ofta en smart val om man bara har ett par.

Comments are closed.