Kombinera rätt strumpor med rätt skor

Att sätta ihop en komplett outfit är inte alltid så enkelt som man först tror. Om du inte tar dig tiden att testa dig fram och tänka efter kan du lätt få något som inte passar ihop. Det kan vara en färg som skär sig eller bara två stilar som klaschar med varandra. I denna artikel tänkte vi dock specifikt tänka på vilka strumpor som matchar med vilka skor.

Strumpbyxor

Strumpbyxor kan vara ett bra val till många olika outfits. Ofta handlar det om lite mer uppklädd stil och därför lite finare skor. Ett par heltäckande varianter kan dessutom vara passande till kallare årstider då de helt enkelt ser vintrigare ut och hjälper till att hålla värmen.

Knähöga strumpor

Strumpor som går upp till eller över knäna kan vara riktigt snyggt tillsammans boots. Och de kan fungera lika bra till både låga och höga boots. Skaffa gärna mönstrade eller texturerade strumpor av något slag. Och var noga med att färgerna på strumporna passar ihop med skorna.

Ankelstrumpor

Ankelstrumpor är ett perfekt val när du ska kombinera något med lågt skurna skor. Du kan på så sätt gömma att du bär strumpor men får fortfarande komforten av dem. Och det betyder också att du minskar risken för skoskav.

Inga strumpor

Men det finns också skor där vi rekommenderar att du går utan strumpor helt och hållet. Det främsta tillfället är då du använder ett par skor med öppna tår. Då kommer det i regel alltid vara snyggast att lämna strumporna hemma. Det finns så klart undantag. Var bara försiktig och välj då strumpor med omsorg.