Impregneringens vara eller icke vara

shoes

En impregnering av dina skor, kan inte bara ge längre livslängd till din sko utan skyddar den även mot smuts. De allra flesta skor kommer att komma i kontakt med väder och vind och kan behöva någon form av impregnering. Att behandla med impregnering, skyddar inte bara materialet i skon mot fukt, utan ger även ett skydd mot att smuts ska fästa och att salt ska ge fläckar.

Det finns en del olika märken att välja mellan och med några olika egenskaper. Vax passar bra för läderskor, då det både mjukgör och skyddar lädret. Krämer finns för läder, mocka, nubuck och textilier till exempel och kan fås pigmenterad eller neutral.

Spray är kanske det enklaste sättet att impregnera en sko, då man helt enkelt bara sprayar på och låter torka. Även här kan man få sprayen i en färg för att bättra på skons utseende. Lämpar sig ypperligt för känsliga material som nubuck och mocka.

Vinterskor bör alltid impregneras, för att få lång livslängd och dessutom med dagens globala uppvärmning och tvära kasst med vädret, kan det vara minusgrader på morgonen och när det är dags att gå hem från jobbet, kan vädret slagit om och det är slask. Köper du skor som är vattenavvisande eller kanske rent utav vattentäta, är frågan om de behöver impregneras. Ställ frågan till den du köper skorna av, de bör ha information om detta.

Comments are closed.