Converse

converse
För den som inte känner igen ett par Converse när hen ser de har troligtvis inte bott i civilisationen de senaste åren då Converse-skorna går att se vart man än vrider och vänder sig, vilket i och för sig inte är särskilt konstigt eftersom de som bekant är väldigt snygga.

Historien om Converse går tillbaka till februari 1908 när den före detta förmannen på en skofabrik Marquis Mills Converse öppnade Converse Rubber Shoe Company i Malden i den amerikanska delstaten Massachusetts.

Ett viktigt år i Converses historia, ja kanske till och med det allra viktigaste, är 1917 eftersom det var just detta år som man började producera den klassiska basketskon vid namn Converse All Star. Ytterligare några år senare fick en basketspelare vid namn Chuck Taylor i uppdrag att göra reklam för skon. Han gjorde det med sådan framgång att han 1932 fick sin signatur i skon.

Nu för tiden tillverkar Converse inte bara skor utan också en rad andra kläder och även accessoarer, dock är det fortfarande så att den klassiska Chuck Taylor-modellen är den som är mest populär och således också synonym med Converse.

Comments are closed.